Kulden er her – er din bil klar?

Hos AB Auto & skadecenter har vi samlet 10 vinter tips til dig. Vi har ud fra vores erfaringer samlet de bedste tips for at komme igennem kulden og vinteren.

Vinterens bidende kulde er hård for bilen og derfor er det nødvendigt, at være ekstra opmærksom på sin bil i denne tid. Er du i tvivl om din bil kan klare vinteren? Læs vores 10 tips og find ud af om din bil er klar til den hårde vinter.

 

1. Kontroller dine dæk

Slidte dæk er en af ​​hovedårsagerne til vinterulykker med bil. Gamle, nedslidte dæk reducerer stabiliteten, hvilket især gælder under kolde temperatur. Start med at undersøge mønsterdybden.

 

Sådan gør du: Mål mønsterdybden med en mønt. Anbring en krone i slidbanen. Hvis slidbanen er lavere end toppen af ​​møntens mønstre, er det sandsynligvis tid til at udskifte dine dæk.

 

Pro Tip: Overvej vinterdæk til dit køretøj. Vinterdæk er designet til at gribe vejen under glatte og snedækkede forhold.

 

2. Tjek dit batteri

Vintervejr er dit bilbatteriets værste fjende. Om vinteren kan kold luft drastisk reducere batteriets evne til at generere strøm. Når temperaturen er under frysepunktet, falder energien i et fuldt opladet batteri med halvdelen. På samme måde vil du sandsynligvis køre varmelegemet, hvilket lægger mere belastning på batteriet.

 

Hvis batteriets strøm allerede bliver reduceret, kan du støde på problemer, og i nogle tilfælde kan din bil muligvis ikke starte.

 

Her et par vinterbatteri tips:

Kontroller strøm – En batteribelastningstest viser tilgængelig spænding, intern modstand og ledningsevne. En hurtig test giver dig en god idé om batteriets samlede tilstand.

Udskift hvis nødvendigt.

 

Rengør batteripolerne:

Korrosion på batteripolerne forårsager mange problemer om vinteren. Startproblemer kan f.eks. Være forårsaget af dette problem. Desuden kan betydelig korrosion hindre opladningssystemets evne til at genoplade batteriet fuldt ud.

 

Du kan rengøre terminalerne ved at afbryde batteriet. En stålbørste kan frigøre korrosion, og du vil også fjerne syre og fedt fra batteriets kabinet. Et trick: Brug en terminalbeskyttelsesspray til at belægge terminalerne. Dette reducerer risikoen for korrosion i fremtiden.

 

3.Kontroller dine bremser

På glatte veje er det yderst vigtigt, at ens bremser virker. Undersøg bremseklodser; de skal ændres, hvis du bemærker slid. Et tydeligt tegn på nedslidte bremser er bremselyd; Hvis du bemærker hvæsene, slibende lyde eller kvidrende, er det bedst at kontrollere dine bremser.

Det er individuelt, hvor længe bremser holder. Det kan blandt andet afhænge af, om du primært kører i byen eller kører lange stræk på motorvejen. Det kan også have betydning, om du primært foretager hårde eller bløde opbremsninger.

Har du en bil, der ikke kører så mange kilometer, vil du kunne opleve at bremserne ruster op, inden de er slidt ned. Her kan det være en særlig fordel at få smurt bremserne.

 

4. Husk bilens væsker

Det kolde vejr påvirker al bilens væsker, fra motorolie til viskervæske.

Olieskift – Motorolie tykner i koldt vejr, hvilket kan forårsage flere slid og ydeevne. Tilsætning af ny vinterblandingsolie sikrer, at den har den rigtige viskositet til vinteren.

 

Udskiftning af viskervæske – Udskift din viskervæske med en blanding, der indeholder frostvæske. En -20-graders viskervæske er bedst.

Bremsevæske – Kontroller bremsevæskeniveauet og fyld om nødvendigt.

 

5. Udskift dine viskerblade

Undersøg dine viskerblade for slid. Hvis du bemærker revner, eller hvis dine vinger efterlader striber i regnen, er det tid til at udskifte dem.

En tommelfingerregel: Viskerblade skal udskiftes mindst hvert år.

 

6. Rustbeskyttelse

Salt og snavs er meget hårdt for bilen. Vinter og rust går ofte hånd i hånd grundet det våde og kolde vejr. En Dinitrol rustbeskyttelse beskytter hele din bils undervogn, hulrum samt mekaniske dele mod rustangreb og mindsker derved udgifterne til rustreparationer og udskiftning af mekaniske dele, der kan være en dyr affære.

 

7. Smør udvendige komponenter

I koldt vejr kan frysende vand sive ind i låse, dørkarme og vinduesspor, hvilket skaber mindre irritationer som langsomt bevægelige vinduer. Over tid kan disse problemer dog overbelaste vinduesregulatorens kabler, vejrstripping og låse, hvilket resulterer i dyre reparationer.

Komponenter, der skal tjekkes:

  • Vinduer
  • Vejrstripping
  • Dørkarme
  • Låse
  • Hængsler
  • Låse

 

8. Bilens lakering

Vintervejr nedtoner malingens glans. Vejsalt forværrer problemet og efterlader din bils ydre modtagelig for oxidation og rust.

Et par tip:

Voks malingen – Voks inden vinteren tilføjer et lag af beskyttelse mod forurenende stoffer, is og sne.

Rengør hjul – Rengør hjulene regelmæssigt for at fjerne alt vejsalt.

Ugentlig vask – Regelmæssig vask om vinteren hjælper med at forhindre rust og fjerne mange rustfremkaldende forurenende stoffer.

 

9. Kontroller dine forlygter og baglygter

I sne, slud og frysende regn mindskes udsynet. Derfor er det så vigtigt, at alle lys fungerer og er rene. Start med at kontrollere køretøjets for- og baglys; de skal alle fungere korrekt. Kontroller ligeledes for tåge eller skader.

Ved at polere dine forlygter kan du fjerne hårde pletter og forbedre synligheden, mens reparation af revnede lygter forhindrer sne og is i at sive ind i elektriske komponenter.

 

10.Vintertjek af bilen

Hos AB Auto & Skadecenter kan du få udført et tilstandstjek, hvor vi sørger for at tjekke din bil og give dig et tilbud på evt. forbedringer, der kan øge din sikkerhed og bils levetid. Bilens vitale dele arbejder under hårde vilkår i løbet af vinteren grundet de kolde temperaturer samt våde veje. Derfor skal vigtige elementer såsom olie, batteri, dæk, sprinklervæske, vinduesviskere, gummilister og låse tjekke igennem, så du kan køre sikkert på vejene ligegyldigt vejret.
Yderligere tip:

Det er meget vigtigt at forstå, at dine vinduesviskere ikke er sneplove. Når en overdreven mængde is eller sne forhindrer vinduesviskerne i at bevæge sig frit, kan det beskadige viskerens ophæng og motor. Husk altid at slukke for dine viskerblade, når du parkerer i slutningen af ​​dagen. Disse tænder automatisk, og skader vil blive forårsaget, fordi knivene kan fryse til glasset.